Choď na obsah Choď na menu

10 najočakávanejších filmov roku 2021

1) Identifying Features

Identifying Features

Magdaléna sa vydáva hľadať svojho syna, ktorý zmizol na ceste k americkým hraniciam. Prechádza opustenými mestami a pustú krajinou v dnešnom Mexiku a stretáva Miguela, mladíka nedávno deportovaného zo Spojených štátov, ktorý sa vracia domov. Tí dvaja sa rozhodnú pokračovať v ceste spoločne - Magdaléna hľadá svojho syna a Miguel túžia znovu vidieť svoju matku na území, kde sa vedľa seba potulujú obete aj agresori.

https://hbogo.sk/filmy/bez-zvlastnich-znameni

2) A Glitch in the Matrix

A Glitch in the Matrix movie review (2021) | Roger Ebert

Je to chaotická, ohromujúca kolízia filozofie, technológie, náboženstva a paranoje s ovocnými slučkami, ktorá síce nevytvára presne vodotesný prípad, ale poskytuje fascinujúci a v jednom prípade hlboko znepokojujúci pohľad na myšlienkové procesy tí, ktorí tomu veria.

https://www.theguardian.com/film/2021/feb/07/a-glitch-in-the-matrix-review-rodney-ascher-simulation-theory

3) Saint Maud

Saint Maud Review: Elevated Horror That's a Revelation | Den of Geek

Brilantne znepokojujúca zmes hororu tela a psychologického trileru predstavuje Saint Maud pôsobivý debut spisovateľky a režisérky Rose Glassovej.

https://www.rottentomatoes.com/m/saint_maud

4) 17 Blocks

17 Blocks movie review & film summary (2021) | Roger Ebert

Dve desaťročia filmových záberov ukazujú, ako rodina Sanfordovcov bojuje so závislosťou a násilím z použitia zbraní, kým nájde lásku a prijatie.

https://www.rottentomatoes.com/m/17_blocks

5) The Dig

The Dig First Look: Netflix is Looking for Buried Treasure – /Film

Vďaka nádherne zosúladeným predstaveniam Ralpha Fiennesa a Carey Mulliganovej proti nádherne natočenému anglickému vidieku prináša The Dig dobové dramatické poklady.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_dig_2021

6) Acasa, My Home

Watch Acasa, My Home (2021) - Full MOvie Online | Acasa, My Home (Movie)  2021

Vidiecky rumunský pár FA a ich deväť detí sa musí naučiť žiť vo veľkomeste.

https://www.rottentomatoes.com/m/acasa_my_home

7) Night of the Kings

Night of the Kings' Review: Philippe Lacôte's Western African Drama |  IndieWire

Mladý muž je poslaný do „La Maca“, väzenia uprostred Pobrežia Slonoviny, kde vládnu jeho chovanci. Keď tradícia súvisí s východom červeného mesiaca, šéf ho označil za nového „rímskeho“ a musí rozprávať príbeh ostatným väzňom. Keď sa dozvie, aký osud ho čaká, začne rozprávať mystický život legendárneho psanca menom „Zama King“ a nezostáva mu nič iné, len nechať svoj príbeh vydržať až do rána bieleho.

https://www.rottentomatoes.com/m/night_of_the_kings

8) Lapsis

Lapsis movie review & film summary (2021) | Roger Ebert

Paralelne s tým sa doručovateľ Ray Tincelli snaží uživiť seba a svojho chorého mladšieho brata. Po sérii dvojbitových zhonov a neúspešných podvodov sa Ray zamestnáva v cudzej novej ríši gigovej ekonomiky: trekuje hlboko do lesa a ťahá kábel po kilometroch terénu, aby spojil veľké kovové kocky, ktoré spájajú nové kvantum obchodný trh. Keď sa dostane hlbšie do zóny, stretne sa s rastúcou nevraživosťou a hrozbou robotických káblov. Musí sa rozhodnúť, či pomôže svojim spolupracovníkom, alebo zbohatne a vypadne.

https://www.rottentomatoes.com/m/lapsis

9) Supernova

Supernova - BBC Film

Sam (držiteľ Oscara Colin Firth) a Tusker (nominovaný na Oscara Stanley Tucci), partneri už dvadsať rokov, cestujú vo svojom starom obytnom automobile po celom Anglicku za svojimi priateľmi, rodinou a miestami zo svojej minulosti. Po diagnóze, ktorá im zmenila život, sa ich spoločný čas stal dôležitejším než kedykoľvek predtým, kým tajné plány nevyskúšajú ich lásku ako nikdy predtým.

https://www.rottentomatoes.com/m/supernova_2020

10) The Vigil

The Vigil (2019) | Film Review | This Is Film

THE VIGIL, ktorý je ponorený do starej židovskej tradície a démonológie, je nadprirodzený horor, ktorý sa odohráva počas jediného večera v brooklynskej štvrti Hasidic Borough Park. Yakov, ktorý má málo finančných prostriedkov a nedávno opustil svoju ostrovnú náboženskú komunitu, neochotne prijíma ponuku svojho bývalého rabína a dôverníčky prevziať zodpovednosť nočného „shomera“, ktorý napĺňa židovskú prax stráženia tela zosnulého člena komunity. Krátko po príchode do schátraného domu, ktorý nedávno opustil, aby si sadol na bdenie, si Jakov začne uvedomovať, že niečo je veľmi, veľmi zle.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_vigil_2021