Choď na obsah Choď na menu

10 najlepších filmov roku 2019

8. 3. 2021

10. The King (r. David Michôd, Netflix)

10 najlepších filmov roka 2019

Mladý Henrich V. sa po tom, čo sa v 15. storočí stal anglickým kráľom, stretáva s klamstvom, vojnou a zradou.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_king_2019

9. Midsommar (r. Ari Aster, A24)

10 najlepších filmov roka 2019

Mladý americký pár, ktorý zakladá svoje vzťahy, cestuje na legendárny švédsky festival letných slnovratov, kde sa zdanlivo pastiersky raj mení na zlovestnú, strašidelne premočenú nočnú moru, keď miestni obyvatelia odhaľujú svoju hrôzostrašnú agendu.

https://www.rottentomatoes.com/m/midsommar

8. Avengers: Endgame (r. bratia Russovci, Marvel Studios)

10 najlepších filmov roka 2019

Tony Stark, obklopený vesmírom bez jedla a vody, pošle správu Pepperovi Pottsovi, keď sa mu začne zmenšovať prísun kyslíka. Zvyšní Avengers - Thor, Black Widow, Captain America a Bruce Banner - zatiaľ musia vymyslieť spôsob, ako priviesť svojich porazených spojencov k epickému zúčtovaniu s Thanosom - zlým polobohom, ktorý zdecimoval planétu a vesmír.

https://www.rottentomatoes.com/m/avengers_endgame

7. Green Book (r. Peter Farrelly, Universal)

10 najlepších filmov roka 2019

Dr. Don Shirley je afroamerický klavirista svetového formátu, ktorý sa chystá na koncertné turné v hlbokom juhu v roku 1962. Shirley, ktorý potrebuje vodič a ochranu, prijíma Tonyho Lipa, ostro hovoriaceho vyhadzovača z Talianska. Americké susedstvo v Bronxe. Napriek rozdielom si obaja muži čoskoro vytvorili neočakávané puto a zároveň čelili rasizmu a nebezpečenstvu v ére segregácie

https://www.rottentomatoes.com/m/green_book

6. Ford vs. Ferrari (r. James Mangold, Fox/Disney)

10 najlepších filmov roka 2019

Americký automobilový dizajnér Carroll Shelby a nebojácny britský vodič závodných automobilov Ken Miles bojujú proti zásahom spoločnosti, fyzikálnymi zákonmi a vlastnými osobnými démonmi pri výrobe revolučného vozidla pre spoločnosť Ford Motor Co. Spoločne plánujú súťažiť so závodnými vozidlami Enza Ferrari. na 24 hodín Le Mans vo Francúzsku v roku 1966.

https://www.rottentomatoes.com/m/ford_v_ferrari

5. The Irishman (r. Martin Scorsese, Netflix)

10 najlepších filmov roka 2019

V 50. rokoch sa vodič kamiónu Frank Sheeran zaplietol s Russellom Bufalinom a jeho zločineckou rodinou v Pensylvánii. Keď sa Sheeran vyšplhá na najvyššiu pozíciu nájomného vraha, pracuje tiež pre Jimmyho Hoffu - mocného Teamstera spojeného s organizovaným zločinom.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_irishman

4. Joker (r. Todd Phillips, Warner)

10 najlepších filmov roka 2019

Neúspešný komik Arthur Fleck, navždy sám v dave, hľadá spojenie, keď kráča po uliciach mesta Gotham. Artur nosí dve masky - tú, ktorú si maľuje pre svoju každodennú prácu klauna, a masku, ktorú premieta do márneho pokusu o pocit, že je súčasťou sveta okolo neho. Spoločnosť Fleck, izolovaná, šikanovaná a ignorovaná, začína pomalým klesaním do šialenstva, keď sa premieňa na zločinného strojcu známeho ako Joker.

https://www.rottentomatoes.com/m/joker_2019

3. Marriage Story (r. Noah Baumbach, Netflix)

10 najlepších filmov roka 2019

Režisér a jeho manželka herca zápasia s vyčerpávajúcim rozvodom, ktorý ich posúva na hranice ich možností.

https://www.rottentomatoes.com/m/marriage_story_2019

2. Once Upon a Time In Hollywood (r. Quentin Tarantino, Sony)

10 najlepších filmov roka 2019

Herec Rick Dalton si získal slávu a bohatstvo vďaka účinkovaniu v televíznom seriáli Western 1950, teraz sa však snaží nájsť zmysluplnú prácu v Hollywoode, ktorý už neuznáva. Väčšinu času trávi pitím a trávením času s Cliffom Boothom, jeho bezstarostným najlepším priateľom a dlhoročným kaskadérskym dvojníkom. Rick tiež býva vedľa susedov Romana Polanského a Sharon Tateovej - filmárky a začínajúcej herečky, ktorej budúcnosť navždy zmenia členovia rodiny Mansonovcov.

https://www.rottentomatoes.com/m/once_upon_a_time_in_hollywood

1. Parasite (r. Bong Joon-Ho, Južná Kórea)

10 najlepších filmov roka 2019

Chamtivosť a triedna diskriminácia ohrozujú novovzniknutý symbiotický vzťah medzi bohatou rodinou Parkovcov a opusteným klanom Kimovcov

https://www.rottentomatoes.com/m/parasite_2019